Őszi szünet kellékei a Korzóból

A hosszú hétvégén, őszi szünetben a legtöbben útra kelnek, hogy meglátogassák a rokonokat vagy eltöltsenek pár napot egy másik városban, illetve kikapcsolódjanak. Mások a kirándulás helyett a kuckózást választják. A Korzó Bevásárlóközpontban minden programhoz, hobbihoz találunk ruházatot, kellékeket, eszközöket, így szebbé, színesebbé téve a kikapcsolódást. 

Mire alkalmas egy hosszú hétvége? Igazából bármire, hiszen 3 vagy 4 nap alatt már igazán hatékonyan kiadhatjuk magunkból a gőzt. Mehetünk wellnessezni a családdal, vagy szerelmünkkel, kirándulhatunk, piknikezhetünk a szabadban, vagy felfedezhetjük akár a saját városunkat is. Regeneráljuk testünket lelkünket, hogy még összeszedettebbek lehessünk a hétköznapokon.

Women Secret kuckózás

A pizsamák jól jönnek akár egy mini üdülésről van szó, akár egy otthoni spa élményről. Ki ne szeretne új pihe puha hálóruhát magára húzni és élvezni a semmit tevést, megnézni este egy jó filmet, vagy belelapozni egy izgalmas könyvbe. A Women Secretben már ott sorakoznak az őszi téli kollekció darabjai. A Harry Potter kiadásba számos pizsama, papucs, sőt szemtakaró maszk és még sál is található. Nekem ez a bordó kastély látképes, tekergők térképével díszített a kedvencem. Az anyaga pamut és igazán légáteresztő, finom és puha.

Találhatunk Halloween kollekciót is, amik anyagát tekintve plüssből készültek, a fázósak kedvence lesz és bizony lehűlést jósolnak az őszi szünetre.

A hattyús polár pizsi az igazi hercegnős lányokhoz szól, ehhez én egy egyszarvús papucsot választottam, ami gyermeki énünket eleveníti fel.

 

Hervis Kirándulás

A Hervisben minden jót találunk, ami az aktív kikapcsolódáshoz kellhet. Én egy lezser kirándulós szettet állítottam most össze a férfiaknak, ami megállja a helyét egy városnézésnél, de egy kalandos természetjárásnál is. Ez utóbbihoz egy szuper bakancs és hátizsák még ajánlott, előbbihez pedig tökéletes ez az összehúzható kis batyu. Szerintem az alap darabok a legjobb támpillérei a férfiak ruhatárának, ehhez egy szürke Reebok pólót, egy kék farmert választottam, a sárga fekete Adidas pulcsi pedig igazán feldobja és fiatalossá teszi az outfitet.

Sokan a kikapcsolódást a sportokban élik meg, akár terem sport, rollerezés, biciklizés, vagy valami labda játék, itt mindenhez találunk sportruházatot és eszközöket is. Egy füst alatt akár a téli kabátra, csizmára, vagy őszi cipőre is lecsaphatunk, mert ezekből is kifejezetten nagy a választék. A hosszú hétvége, őszi szünet remek lehetőséget kínál valami bakancslistás sport kipróbálásnak, nálam ez a jóga lesz, nemrég fedeztem fel egy új helyet és a pihenő idő alatt nincs kifogás, bővíteni fogom a látókörömet.

Pepco Otthoni kikapcsolódás

A Pepcoban elképesztően jó a gyerek ruha osztály, remek áron lehet találni nagyon cuki, vagány darabokat. A kisfiú részlegen nem tudtam otthagyni ezt a szettet, ami tökéletes választás egy kis sétához, otthoni játékhoz, homokozáshoz a játszótéren, vagy egy családi piknikhez.

A piknikre rátérve egy puha pléd jól jön, ha a szabadba kimegyünk, vagy abban az esetben is, ha csak az ágyban kuckózunk. Ezek legfőbb lelőhelye pedig szintén a Pepco, elképesztő nagy a választék lakástextilekből, párnákból és konyhai kiegészítőkből is, de találunk mindenféle lakás dekorációt is, mint például a gyertyák, amik szintén jó kis hangulatfokozók.

Libri Hódolj a hobbijaidnak

A könyvek engem mindig kikapcsolnak, illetve ihletet adnak a hobbijaimra. Imádok új ételeket kipróbálni, ezért egy szakácskönyv ugyanolyan nagy kincs a számomra, mint egy jó regény. Most négy könyvet emeltem le, amik közül az egyik egy lelki utazásra visz és a családi mintáinkat járja körbe, egy bestseller író regénye, egy tiniknek való szórakoztató könyv és van mg itt egy vegán szakácskönyv is.

Jodi Pickoult könyvei mindig sikerlistásak, mert aprólékos kutatás előzi meg az újabb regényeit, amik mindig egy új világba enged bepillantást. A nők alávetettsége, az anyák kiszolgáltatottsága a modern társadalmak egyik feloldatlan feszültségforrása. A Szívverés tanulságos mai mese a szeretetről és a szabadságvágyról.

Hatalmas hatást gyakorolt rám Orvos-Tóth Noémi könyve az Örökölt sors, ami megmagyarázhatatlan félelmeink, szorongásaink generációkra visszavezethető okaira világít rá. Szinte mindenkinek vannak ismétlődő kudarcai, aminek gyökerét, ha feltárja, akkor megszűnik a probléma. Ami kifejezetten érdekes, hogy előfordul, hogy akár dédszüleink problémáit is cipeljük magunkkal, mint egy nehéz puttonyt és sorsunkat így ezzel a teherrel éljük. Tanulságos esetek között nem egyben ismertem saját mintáimra.

Kristóf titkos receptjei – Fenséges fogások növényi alapon című vegetáriánus szakácskönyve nem csak a növényi alapú táplálkozás miatt érdekes, hanem mert két nyelven íródott. Az emberek mindig is keresték a titkot, amivel fantasztikus ételeket készíthetnek, legyen szó egy eljárásról, távoli országok fűszeréről, vagy csak egy izgalmas íz párosításról. A gasztronómiai kísérletezés egy hatalmas kaland, miközben megismerünk más ízeket, kicsit önmagunkat is megismerjük és tágítjuk a horizontunkat.

Mókuska Játszóház  Élmény a gyerkőcöknek

A Mókuska Játszóház új helyre költözött a Korzón belül, mostantól a harmadik emeleten találjátok a Digi és a Dabo döner között. A gyerkőcök hatalmasat játszhatnak a régió legnagyobb játszóházában, ahol két szintes labirintus, csőcsúszda, egyenes csúszda, labdatenger, ugrálóvár, mászóka, készségfejlesztő játékok várnak rájuk. Az őszi szünetet is igazán feldobja egy ilyen kaland.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.