Ilyen, amikor a diákok magunknak választanak iskolatáskát

Az iskolakezdésben a legjobb gyerek szemmel szerintem a tanszerek megvásárlása és persze a táska  kiválasztása. Mivel akár évekig is viselheti a gyermek ezt az igen hasznos darabot, így nagyon sok szempontból érdemes vizsgálni. A Korzó üzleteiben rengeteg minőségi darab közül válogathatunk és most a kedvünkért egy csapat vállalkozó kedvű gyerkőc megmutatta, hogy Nekik melyik a kedvencük.

 

Az izgalom nagy volt minden üzletbe betérve, de alapvetően mindenki azonnal megtalálta azt a darabot, amibe beleszeretett. A kiegészítőket mint tolltartó vagy tornazsák pedig ugyanezzel a határozottsággal vették le a polcokról. Természetesen egy két egyéb, ám igencsak fontos kiegészítőt is válogattunk a fotózáshoz, ilyen a roller, vagy a labda, amiket ötömmel próbálgattak.

 

HERVIS

Kis kalandunkat a Hervisben kezdtük, ahol tényleg minden korosztály megtalálja a számára ideális darabokat, emellett sport eszközökből és tornához szükséges ruházatból sincsen hiány. Érezhető már az iskolakezdési láz, amire az üzletek megfelelően fel is készültek, valamint megannyi akcióval próbálják megkönnyíteni a vásárlást. Az eladók, mint mindig, maximálisan felkészültek és segítőkészek, így ha valamiben bizonytalanok vagyunk, kérdezzünk bátran.

 

 

 

A táskák jelentős része unisex, illetve több korosztálynak is tökéletesen megfelelő, így a választási paletta hihetetlen nagy.

A klasszikus háton is viselhető tornazsák az utóbbi években az utcai divat szerves részét is képezte, így ha egy ilyet választunk, akkor több funkciót is elláthat. Ráadásul a fiúknak, férfiaknak mindig gondot okoz a megfelelő hétköznapi táska viselése, de ez megfelelő, divatos és praktikus.

 

Táskaválasztásnál mindenképp vegyük figyelembe a magasságot és az életkort és olyan boltokban vásároljunk, amik kifejezetten iskolatáskák gyártására is specializálódtak, hiszen ezek figyelembe veszik az anatómiai szempontokat is. Amit én még figyelembe vennék, hogy jól kombinálható legyen, a gyerek télen a kabátra is örömmel vegye fel, de mindenképp tartsuk szem előtt azt is, hogy a gyerek ízlését tükrözze, neki kell viselnie, így van beleszólása. Az iskolai felszerelések motiválóan tudnak hatni a teljesítményre is, így az iskolára készülés legyen évről évre egy pozitív hangulatú esemény.

 

BUDMIL

 

A Budmil kollekciója idén igazán változatosra és trendire sikerült, új tervező debütált náluk. A gyerekek igényének teljes mértékig megfelelő darabok közül ki-ki vérmérséklete szerint választott. Nekem a színes, vibráló darabok jöttek be, de gyerekek inkább a letisztultságot választották.

A táskákhoz anyagában és mintájában egyező  tolltartót és tornazsákot is találunk. Strapabíró varrások és minőségi cipzár jellemzi itt az összes darabot. Ami még jól jöhet az indián nyárhoz az egy baseball sapka és pár új ruha.

 

 

HEAVY TOOLS

 

 

A nagyobbak a Heavy Tools felé vették az irányt és több táskát is választottak. Míg pár éve az oldaltáskák voltak a menők, most egyértelműen a hátizsákok hódítanak. Ez a trend hullám pedig végre egészséges és gerincbarát. Amiért a minőségen túl nagyon szerethető ez az üzlet az az, hogy a ruhák és a kiegészítők tökéletes harmóniában kombinálhatóak.

A Heavy Toolsnál szinte minden méretben és formában fellelhetők a különböző kollekciók darabjai, így mindenki az igényeinek megfelelően találhat táskát, vagy akár egy egész szériát vehetsz a kedvencedből. A márka amúgy túrázáshoz gyárt ruhákat és kiegészítőket, így a lehető legmegbízhatóbb minőséget hozza.
Míg a fiatalabbaknál a feltűnő, színes és fényvisszaverő darabok erősen ajánlottak, az idősebbeknél már nagyobb választék van az egyszínű, letisztultabb darabok között.

 

 

PLAYERSROOM

 

A

Dorko darabját választotta a modellünk, ami a barna, szürke és mélykék kombinációjával prezentálja, hogy a színek és anyagok játéka a férfi divatban is megállja a helyét. Minden szettel tökéletesen fog mutatni az összes évszakban és akár iskolán kívül is viselhető, örök darab.

 

A Players Roomban nem volt egyszerű a választás, lány táskából kettőt is szeretnénk megmutatni, amit inkább már az egyetemista korosztálynak ajánlunk. A kis méretű hátizsákba beférnek a jegyzetek és a a tablet, mini laptop, így elegendő a mérete. A divatossága pedig vitathatatlan mindkettőnek. A pasztell színek még mindig hódítanak, de azért a boltban találhattok élénk vibráló árnyalatokat, illetve fémes színek használata sem ritka.

Milyen a jó iskolatáska?

 

  1. Figyelj a táska súlyára, a lehető legkönnyebbet válaszd, mert megpakolva jelentős lesz a súlya, ez a kicsi is számít.
  2. Az iskolatáska anyaga és a varrásai legyenek teherbírók, fogantyúi erősek és kényelmesek. A csatot és a cipzárt is vizsgáld meg alaposan.
  3.  A táska hátrésze puha anyagból készüljön, legyen akár párnázva is, és minél szélesebb felületen feküdjön fel a hátra, így kímélve a gerincoszlopot.

 

 

 

 

 

4. Vállpántja jól oszlassa el a terhet, legyen széles, párnázott, hogy ne vágjon be.

5. Előnyt élveznek a több rekeszes darabok, mert átláthatóbbak. Illetve célszerű a vízhatlan anyagúakat választani.

6. Az élénk színű iskolatáskák a közlekedésnél védelmi funkciót látnak el, így érdemes a láthatóság elősegítése végett ezek mellett letenni a voksot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.