Gyermeknapi Korzó körkép

A május igazi családi hónap, hiszen az első vasárnapot Anyák napjával nyitjuk és Gyerek nappal zárjuk. Most utóbbi ünnepre készülünk ezzel a poszttal, amiben összeszedtem a Korzó legjobb programjait, ami a kicsiknek mosolyt csalhat az arcára és pár hasznos ajándék tippet.

LIBRI

Szerintem az egyik legjobb ajándék mindenkinek a megfelelő könyv, a nagybetűs kötet. Nekem ez a Harry Potter volt tini koromban, ennek hatására szerettem meg az olvasást, de mondhatom azt is, hogy a generációm ennek a jól megírt regénynek köszönhetően olvas. Természetesen sok gyerekkori könyvre is emlékszem, sőt jó párat eltettem a leendő gyerekemnek. Mivel pedagógus vagyok és anyukám óvónő rendszeresen akad a kezembe ifjúsági könyv, vagy akár kicsiknek való fejlesztő kiadás.

Bosnyák Viktória
És most hogy festek? című piciknek szóló könyve egy kis kaméleonról szól, akinek nem megy a szín váltás, így egy mosómedve siet a segítségére és mindent meg is tesz, hogy színesedjen a kis barátja. Amellett, hogy szórakoztató, kreatív, megtanítja a gyereket a színekre és még sok egyéb ismeretet közvetít. Szerintem a legjobb benne mégis, hogy fejleszti az empátiát, a segítőkész, problémamegoldó mintát állítja elé. Az illusztrációk pedig valami lenyűgözőek, végre egy olyan kis mesés kötet, ami minden szempontból kiemelkedő.

Tekergető könyvekből, már három van a könyvespolcokon, ezek pedig a legkisebbeket tanítják játékosan. Fogalmakat segítenek letisztázni és interaktív játékként is felfoghatóak, hiszen elforgatható részek prezentálják a színeket, ellentét párokat és a formákat.

Óvodásoknak, főleg középső csoporttól ajánlom Beck Andrea Titoktündér című könyv sorozatát. A gyerekeknek is vannak problémái, félelmei, ezekre ad egyszerű játékos formában megoldási lehetőségeket. A szülőknek is nagy segítség lesz és látványos változást érhetnek el a magatartásukban, illetve esti mesélés közben sokkal többet megtudhatnak a gyermekeiket foglalkoztató problémákról. Nekem a kedvencem a hiszti plüss, ami igazán jól jött volna kislány koromban, sok hüppögős helyzettől kímélt volna meg.

Mindentudók klubja könyvsorozatot az általános iskolásoknak ajánlom. Megismerhetik kalandozások közepette a történelmet. Könnyen olvasható és szép illusztrációkkal gazdagított ez a kiadás is. Hasonló könyv volt az első, amit elolvastam a kötelezőkön kívül először, így ajánlom azoknak a gyerekeknek, akiket megrémít egy vaskosabb kötet. Első sikerélménynek a legkiválóbb.

Ne felejtkezzünk el a nagyobbakról sem, a tinik imádják az izgalmas olvasmányokat, a kalandos történeteket. Ezt a könyvet inkább fiúk fogják preferálni. Igor az főhősünk egy titkos küldeményt szállít, ám elkapja őt a katonai rendőrség, Alaska szintén menekül a rendészet tagjai elől. Rengeteg ember halálát előzheti meg a két Adottságokkal rendelkező fiatal.

PEPCO

A Pepcoba betérve hatalmas választékban találunk gyermek ruhákat igen kedvező áron. Érdemes itt frissíteni a gardróbot és mivel én gyakorlatias gondolkodású vagyok, így szerintem szuper ajándék pár jópofa ruha is gyereknapra.

Imádom, hogy ezek a kényelmes ruhák cukik és mutatósak, jópofák. Ez a pár szett kifejezetten tetszik nekem, remek darabok a nyárra.
Természetesen az anyukák is találhatnak magukra csinos ruhákat, kiegészítőket és bizony gyerek nap ide-oda, megérdemlik, hogy ilyenkor nekik is kerüljön valami a kosárba.

 

 

 

 

 

 

HUMANIC

Gyerek cipőknél szerintem a legfontosabb a kényelem és a jó kialakítás. Választék és az előbb felsorolt szempontok alapján ajánlom a Humanic szandáljait. Nagyon trendi, aranyos és színes lábbelikben öröm a játék, a futkározás és könnyűvé teszi a fára mászást.
Gyerek  Napi ajándékként én minden évben megkaptam a legklasszabb szandált, ami fellelhető volt, egyfajta hagyományt teremtettek ezzel a szüleim és szerintem ezt tovább fogom majd örökíteni.

BURATINO BÁBSZÍNHÁZ

A Buratino Bábszínház 15 éve nyitotta meg kapuit, több előadásukat is láttam, mivel pedagógus az egyik szakmám. A 21. századi gyerekek is élvezik az interaktív, tartalmas és mozgalmas báb előadásokat. A mesék pedig igazán fontosak a gyermekek fejlődésében, így egy-egy délelőtt, vagy délután a Korzó emeletén lévő bábszínházban nem csak időtöltésnek lehet remek.
A Buratino Bábszínház nem lesz valószínüleg ismeretlen a gyerkőcöknek, hiszen sok óvoda bérletet vált rájuk.
A színes, aktuális programjaik mellett kézműves foglalkozásokat is tartanak, illetve születésnapok színessé tételében is partnerek.

Bővebb információk: http://burattinobabszinhaz.hu/

 

 

 

 

 

MÓKUS JÁTSZÓHÁZ

A korzó emeletének szeglete igazi gyerek paradicsom. A Bábszínház után egy jó kis játszóházas élménnyel is gazdagodhatnak a lurkók. Több, mint 400 négyzetméteren minden a gyerekek igényeinek van kialakítva, amikor az anyaghoz készítettem képeket éppen egy fergeteges születésnapi zsúrt tartottak, gyermek nevetéstől volt hangos a környék. Szerintem tökéletes program lehet egy játszóházas délután, ahol a sok izgalmas játékot próbálhat ki és rengeteg új pajtásra is szert tehet. Láthatóan élvezték a programot, a rengeteg színes játékot és persze egymás társaságát. A szülinapokra lehet kérni arcfestést, csillámtetkót,jelmezeket, de lufi állatok készítésével is szórakoztathatja őket egy bohóc.

Nyári napközis tábor remek ismerkedés lehet a gyerekeknek a tábori élményekkel, illetve gazdag programok örök emlékekké válnak. Ellátogatnak lovas tanyára, állat kertbe, strandra, botanikus kertbe és még megannyi színes program teszi ezt a tábort igazi nyaralássá. Részletek: http://www.mokusjatszohaz.hu/nyari-napkozis-tabor/

KORZÓ GYEREKNAPI PROGRAM

A Korzóban mindig van valami izgalmas program, a gyereknap sem lehet kivétel ez alól. Részletek itt >>> https://korzo.hu/esemenyek/korzo-szuletesnap-874

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.